stomatologie-ortodontie-copii-cabinet-stomatologic-premiumdentRamura medicinei de ortodontie copii se ocupa cu  tratamentul stomatologic la copii si mai poarta numele de pedodontie.

Pedodontia – ortodontie copii reprezinta acea ramura a stomatologiei care trateaza dintii temporari ai copiilor dar si cei pe cei permanenti care abia au erupt. De mic copilul trebuie familiarizat cu medicul stomatolog si trebuie educat in acest sens pentru a veni de placere la stomatolog si implicit pentru a beneficia de o dantura sanatoasa pe tot parcursul vietii. Medicii nostrii dispun de timpul necesar acordarii unei atentii deosebite copilului dumneavoastra si sunt capabili sa faca din tratamentul stomatologic o placere si o distractie  pentru copii.

Odata erupti dintii trebuie obligatoriu igienizati, la inceput (vârsta frageda a copilului) igiena dentara se întretine cu ajutorul unei comprese, al unei mese de tifon prin simpla stergere a lor. Ulterior când copilul devine mai cooperant va trebui obisnuit cu periuta dentara. Initial periajul este efectuat de parinte, iar cu timpul copilul va fi învatat si lasat sa se perieze singur.

Cand se face ortodontie pentru copii, medicul dentist ortodont trebuie sa aiba in vedere foarte multe aspecte. In primul rand trebuie sa fie si un bun psiholog/pedagog, pentru ca este foarte important, pentru succesul tratamentului sau al corectarii pozitiei dintilor, sa aiba intreaga cooperare a copilului. Dupa cum se stie, multi medici evita din lipsa de timp sau necunoastere, sa poarte aceste discutii, pentru a-l pregati pe copil din punct de vedere moral.

Purtarea unui aparat dentar poate atrage atentia celorlalti copii si nu intotdeauna reactia lor este pozitiva, iar cand aceste lucruri se intampla, consideram ca este necesar ca un copil sa fie invatat sa reactioneze intr-un mod placut si inteligent.

Trebuie sa tinem cont de urmatorul aspect: corectarea pozitiei dintilor se face mult mai usor la copii decat la adulti. Cand copii implinesc unsprezece, doisprezece, treisprezece ani, in general deja au toti dintii permaneti. In acest moment se poate trece la corectarea pozitionarii dintilor. Cum spuneam, daca medicul dentist ortodont este solicitat imediat dupa aparitia tuturor dintilor permanenti, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Deja dupa varsta de cincisprezence ani se observa foarte usor imperfectiunile dentare.

Ortodontie copii – la Clinica Stomatologica Premium Dent Bucuresti

pedodontie-ortodontie-copii-clinica-stomatologica-premium-dentUn zambet frumos, o dantura sanatoasa duc catre o dezvoltare armonioasa atat fizica (multe dintre cauzele de aparitie ale bolilor interne este reprezentata de igiena dentara precara), cat si emotionala. Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete si trebuie sa recunoastem cu totii ca suntem atrasi de frumos. Cu asta se ocupa ortodontia la copii: reda zambetul si increderea pentru pentru un inceput frumos si sanatos in viata.

Desigur, cand vorbim de ortodontie copii, nu discutam doar de cazurile aparent usoare si usor de rezolvat. Din pacate, exista si foarte multe probleme care apar din cauza bolilor care afecteaza dezvoltarea sanatoasa a maxilarului, a craniului sau a dintilor. Un astfel de exemplu, ar fi oamenii care sufera de buza de iepure, numit cheiloschizis si care este un defect congenital.

Foarte important pentru mentinerea sanatatii dentare la copil este si alimentatia. Este bine sa evitati sa dati copilului dulciuri si bauturi dulci între mese si mai ales seara înainte de culcare.