impant dentarCaria dentara este o boala infectioasa, ce distruge tesutul dur al dintelui. Avansarea acestora va poate aduce la stadiul de implant dentar datorita distrugerii tesutului dentar. De aceea frica sau jena pentru o vizita la un cabinet stomatologic la medicul dentist ortodont trebuie sa dispara pentru totdeauna. Cu cat cariile dentare sunt depistate la timp si tratate, riscul de dezvoltare a acestora dispare. Daca acestea nu sunt depistate la timp, salvarea dintelui se poate complica, iar interventiile premergatoare pot creste. Aceasta operatiune salvatoare de tratament dentar, poate ramane unica sansa pentru a avea un dinte nou, in lipsa celui care ar fi putut fi salvat daca s-ar fi depistat caria dentara in timp util.

Carbohidrati (zaharuri, amidon) din alimente hranesc bacteriile depozitate pe suprafata dentara, bacterii ce produc acizi ce demineralizeaza dintii. In timp smaltul dentar este distrus in profunzime urmand ca intr-un final sa se prabuseasca si sa formeze o cavitate. In acelasi timp bacteriile ajung pe suprafata dentinei ce reprezinta stratul de tesut dur ce se gaseste sub smalt. Dentina este mai putin rezistenta decat smaltul si bacteriile ajunse aici o distrug mai usor,urmand sa treaca spre pulpa dentara si sa o infecteze. Netratata infectia poate difuza in osul din jurul dintelui putand apare un abces dentar si totul se poate termina cu o interventie chirurgicala sau chiar extractia dintelui.

Pentru a evita un eventual impant dentar, este recomandata remedierea cariilor dentare. Acestea rezolvate la timp, va poate usura viitorul. Sanatatea dintilor dumneavoastra reprezinta telul nostru.