Aceste aparate dentare se bazeaza pe bracketii autoliganturanti cu clapeta pasiva in cazul aparatului Damon si cu clapeta activa in cazul aparatului Speed.

Aparatul Damon ofera un tratament cu bracketi ce nu au nevoie de elastice sau ligaturi metalice si un sistem revolutionar de arcuri cu memoria formei conducand astfel la un rezultat foarte bun. Acesta fidera destul de mult comparativ cu alte aparate dentare.

aparate dentareExista si aparatul dentar Damon Clear ce ofera acelesi beneficii estetice ca ale unui aparat dentar din ceramica dar avand acea clapeta modulele elastice ce legau arcul de bracket si posibil de la colorantii alimentari,cafea ,fumat se colorau dispar.

Spre deosebire de aparatul autolingaturant Speed, aparatul dentar Damon are un sistem de prindere original care pe langa confortul extraordinar pe care il  reda pacientului, pot corecta problemele dentare intr-un mod eficient si rapid. Acest tip de aparat inglobeaza atat bracketuri pasive cat si arcuri care dau o libertate dintilor in miscarile acestora, iar la finalizarea tratamentului, rezultatele vor fi pozitive, maxime.

Ligatirule elastice devin istorie cand ne referim la aparatele dentare cu bracketuri autolingaturante Damon. Aceste ligaturi elastice isi pierd foarte repede elasticitatea dupa montarea acestuia iar acesta nu este singurul dezavantaj al acestor legaturi elastice. Riscul de dezvoltare a unor carii in perioada tratamentului ortodontic este mai mare in cazul ligaturilor elastice. Cu aparatul autolingaturant Damon, aceasta problema nu mai exista.

Printre avantajele reale ale acestui tip de aparat dentar se pot enumera:

  • Rezultatele dupa perioada efectiva de tratament cu acest tip de aparat dentar sunt cu 30% mai bune, mai rapide si mai eficiente;
  • Din punctul de vedere al duratei tratamentului ortodontic cu acest tip de aparat dentar, este relativ mai scurta perioada de timp comparativ cu alte aparate dentare;
  • Nu se exclud vizitele si legatura stransa cu doctorul specialist stomatolog pe perioada de tratament, dar este de amintit ca numarul vizitelor la medic este unul moderat in comparatie cu alte programe de tratament;
  • Confort sporit pe perioada de tratament.

Spre deosebire de aparatul autolingaturant Damon, aparatul dentar Speed este compusa din braketii autolingaturanti cu clapeta activa.

aparat dentarAceasta tehnica este de actualitate si avantajele sunt numeroase:

  • Aparatele dentare nu ies in evidenta usor – foarte discrete;
  • Elasticitatea acestui aparat dentar il face sa corecteze problemele dentare intr-un timp scurt;
  • Prezenta clip-ului activ care inlocuieste clasicul elastic;
  • Vizitele la medic pe perioada tratamentului nu sunt frecvente;