aparat-dentar-ceramic-premiumdent-bucurestiAcesta reprezinta o solutie estetica in materie de aparate dentare, in cazul lui bracketii sunt realizati din ceramica alba opaca,fiind de asemenea putin vizibil in comparatie cu aparatul ortodontic metalic. Un aparat dentar ceramic este realizat din ceramica policristalina. Bracketii policristalini ai unui acestuia sunt opaci si au o rezistenta mai mica la fractura comparativ cu cei monocristalini din safir dar ei sunt totusi destul de frecvent folositi datorita faptului ca sunt mai usor de produs si au un pret mai mic fata de cei din safir. Aparatul reprezinta o solutie foarte buna de tratament ortodontic si face ca tratamentul sa mearga mai repede decat cu alte tipuri de aparate cum ar fi cele cu seturi de gutiere. Bracketii unui aparat dentar ceramic sunt mult mai rezistenti fata de cei din compozit ce reprezinta una din primele variante descoperite de bracketi estetici.

Avantajele unui aparat dentar ceramic:

Principalul atu al bracketilor ceramici este aspectul lor cosmetic si estetic. Bracketii nu se pateaza dar elasticele ce se pun de jur imprejurul lor pentru a-i conecta cu arcul principal isi modifica culoarea datorita colorantilor din alimente sau bauturi in special daca pacientul este fumator sau consuma foarte multa cafea sau alimente ce contin curry.

Insa aceste elastice se schimba de fiecare data cand se face activarea aparatului in cadrul controlui ce se face de catre medicul ortodont la un interval de 3-4 saptamani.

Eficiența și confortul pe perioada de tratament creste cu optarea pentru un aparat ceramic. Bracketii ceramici sunt confecționați dintr-un material transparent iar asta face ca aparatul să atragă cât mai putin atenția, fiind foarte puțin vizibil.

Dezavantajele unui aparatului dentar ceramic:

Toata lumea stie ca ceramica este folosita in realizarea veselei de masa si seamana cu sticla atat ca si rezistenta cat si ca stralucire.Deci bracketii de ceramica sunt mai putin rezistenti la socuri fata de bracketii de metal,putandu-se fractura sau sparge mai usor.

Din aceasta cauza medicii nu ii folosesc in zona molarilor(masele unde forta masticatorie este cea mai mare.

Costul unui aparat dentar ceramic este mai mare decat al aparatului metalic deoarece acesti bracketi sunt mai scumpi datorita materialului din care sunt realizati dar si datorita faptului ca medicului ortodont ii este mai dificil sa-i pozitioneze si sa lucreze cu ei.

Bracketii acestui aparat dentar ceramic au o frictiune mai crescuta cu arcul principal ce este metalic ceea ce duce la o crestere a timpului de tratament ortodontic.

Bracketii ceramici sunt mai duri decat smaltul de aceea ei pot provoca uneori abraziunea dintilor antagonisti dar ortodontul dumneavoatra va stii ca exista anumite solutii pentru a preveni acest lucru.

Sfaturi și recomandări privind igiena orală în timpul tratamentelor ortodontice cu aparate denare.

aparat dentar ceramicTocmai datorită faptului că aparatul dentar este expus foarte ușor bacteriilor care vin din resturile alimentare, ori diferitele probleme ale gingiilor, face ca grija pentru igiena orală să primeze în topul preocupărilor zilnice ale pacienților. În cazul nerespectării igienei orale obligatorii, aparatul dentar poate să cauzeze sănătății orale prin acumularea de bacterii nocive.

Pe lângă faptul că legătura cu medicul ortodont trebuie să se păstreze foarte strâns pe perioada de tratament pentru efectuarea operațiunilor de reajustare a unui aparat dentar ceramic, trebuie să urmați sfaturile acestuia cu strictețe pentru a crește eficiența tratamentului în timpul previzionat.

Printre cele mai importante obiceiuri care trebuie evitate în timpul acestui tip de tratament ortodontic, cu aparat dentar ceramic:

– Evitarea pe cât posibil a alimentelor dulci și lipicioase, cum de altfel guma de mestecat este un exemplu la obiect.

– Pe cât posibil evitarea băuturilor carbogazoase și foarte dulci.

– A nu se face excese prea mari în ceea ce privește sucurile de fructe care poat deteriora dintii.

– Evitarea alimtelor foarte dure / tari care pot afecta aparatul dentar. De preferat ar fi ca acestea să se consume rase sau măcinate.

Principalele obligații care le revin pacienților ce detin aparat dentar ceramic:

– păstrarea unei legături foarte strânse cu medicul ortodont pentru adresarea cât mai multor întrebări, după caz și neclarități cu privire la modul de îngrijire a aparatului dentar.

– Respectarea sănătății orale printr-un periaj corect ce cel puțin patru ori într-o zi, după mesele principale sau gustări, cu acceptul pus pe intervalele dintre bracketi și gingii.

– A nu se folosi periuțe de dinți cu peri duri și se poate opta pentru periuțele de dinți electrice.

– Nu trebuie să lipsească ața dentară iar folosirea ei cu strictețe vă pot aduce multe beneficii pentru sănătate în strânsă legătură cu folosirea apei de gură care previne apariția cariilor.

Doctorul este singura persoana in masura sa va prescrie ca tratament ortodontic – un aparat dentar ceramic. Mergeti la o vizita medicala la clinica noastra, competand formularul alaturat. Daca doriti sa aflati pretul unui aparat dentar ceramic, navigati in sectiunea de preturi si tarife.