Blog Section

Recomandari aparate dentare mobile

sfaturi si indrumari pentru purtatorii de aparate dentare mobile Daca jucati fotbal aparate,volei sau inotati nu aveti de ce sa nu purtati aparate dentare. care urmeaza un tratament de indreptare dentara avantaje si dezavantajele folosirii aparete dentare mobile clinica stomatologica premiumdent aparateIn cazul utilizarii unor aparate dentare mobile, in primele zile veti simti o usoara tensiune dureroasa la nivelul dintilor pe masura ce acestia incep sa se indrepte. Acesta va disparea in cateva zile si va mai reaparea 1-2 zile dupa activarile facute de medicul ortodont.

Vor exista dificultati in vorbire in primele zile ce vor disparea prin exercitiu. Adica imediat ce v-ati pus aparatul mobil vorbiti cat mai mult,chiar cititi mult cu voce tare corectandu-va in permanenta .

Aparatul mobil trebuie purtat tot timpul(inclusiv pe timpul noptii) cu exceptia momentelor in care va spalati pe dinti,mancati sau practicati sporturi de contact cum ar fi rugby, arte martiale.

Daca jucati fotbal,volei sau inotati nu aveti de ce sa nu purtati aparatul.

Spalati aparatul dentar dimineata si seara si dupa mese cu periuta si pasta de dinti.O data pe saptamana puteti curata aparatul  tinandu-l 10-15 minute intr-un pahar cu apa calduta in care ati pus o pastila efervescenta de COREGA Tablete de curatat proteze.

In tehnica medicala, aparatul ortodontic mobil are rolul de a corecta imperfectiunile dintilor, ori acesta mai poate fi folosit inaintea inceperii unui tratament cu aparat dentar fix. Acest tip de aparat de realizeaza de catre un specialist, iar pe baza amprentelor dentare care se iau intr-un cabinet stomatologic, se porneste la executarea acestuia.

Eficienta acestui tip de aparat ortodontic este de luat in considerare, numai in conditiile in care se respecta tratamentul prescris de medic, iar responsabilitatea de a-l purta este in intregime respectata de pacient.

Ca avantaje concludente, aparatul mobil este unicul care poate mari mxilarul si poate modifica structura faciala. Datorita faptului ca arcadele se pot mari, dintii vor creste sanatos si nu se vor inghesui.

Dezavantajul acesta, este ca poate fi folosit ca limita de varsta este 7-12 ani. Acesta poate diferite probleme ortodontice, dar de cele mai multe ori se poate recomanda inceperea unui tratament ortodontic cu un aparat fix.  Poate sa jeneze si sa provoace mici leziuni, dar cu vizite programate la medicul ortodont, aceste mici probleme pot fi solutionate.

Ne-am mutat in apropiere la noul sediu PREMIUMDENT pe Str Radu Boiangiu nr 22

Tel 0721881299,0212245225