Blog Section

Sfaturi purtatori aparat dentar fix

sfaturi pentru pacintii care folosesc aparat dentar fix, metalic, medic specialist stomatolog tratament dentar ceramic reguli de intretinere si sfaturi pentru cabinet stomatologic premiumdentAceste sfaturi sunt pentru purtatorii de aparat dentar fix, fie acesta metalic, ceramic sau safir, Damon sau linguale.

Primele zile vor fi mai dificile in sensul ca se va simti o tensiune mai mult sau mai putin dureroasa in functie de pragul dumneavoastra de sensibilitate. Acest discomfort se va simti mai ales in momentul in care veti manca.

La început pot apărea si mici ulceratii la nivelul buzelor si obrajilor dar ortodontul dvs. va va da o cutie de ceara pe care sa o puneti la nivelul aparatului pe zonele unde va deranjează. Si acest lucru durează doar câteva zile pana cand buzele si obrajii se obisnuiesc cu bracketii.

Trebuie sa aveți grija la ceea ce mancati. Trebuie sa mestecati cu grija si delicatete. Alimentele trebuiesc tăiate in bucatele mici in special fructele mai tari cum ar fi merele.

Ar trebui sa aveți grija la alimentele tari cum ar fi migdale, alune, coaja de pâine crocanta, bruschete. Nu roadeti unghiile, creioane. Daca aveți bracketi fizionomici aveți grija sa nu colorati gumitele deci evitati sau limitati consumul de cafea sau ceai negru, vin roșu, tutun, curry.

Cat despre intretinerea unor aparate dentare fixe, sfaturile nu sunt simple recomandari, ci reguli solide pentru un tratament corect, bine tolerat si cu rezultate bune si foarte bune dupa finalizarea perioadei de tratament.aparat ceramic sfaturi pentru ingrijirea lui in periaj dentar sfaturi utile si indrumarr timpul tratamtentului clinica stomatologica premiumdent

Asadar un prim sfat este de pastrarea unei legaturi stranse cu medicul dentist ortodont.Pentru orice intrebare referitaore la intretinerea aparatelor dentare, vizita la un cabinet stomatologic este cea mai recomandata.

Sfatul clasic dar cel mai sanatos va ramane perierea dintilor cu o periuta prietenoasa – pentru preintampinarea  dezlipirii bracketilor de pe suprafata dintilor. Se recomanda o periuta electrica pentru o curatare mai buna dintilor, iar capetele de curatare ale acesteia se pot schimba cu usurinta. Sunt indicate periutele mai mici pentru a nu deteriora bracketii aparatului.

Asa cum periajul dentar trebuie sa existe in programul unui pacient, ata dentara este deseori recomandata cel putin o data pe zi.

Folosirea apei de gura cu flour se recomanda pentru reducerea bacteriilor si scaderea sanaselor de a dezvolta carii dentare.

 

Ne-am mutat in apropiere la noul sediu PREMIUMDENT pe Str Radu Boiangiu nr 22

Tel 0721881299,0212245225