Intrebari frecvente – Aparat ortodontic

Aparatul lingual(INCOGNITO,Stb)este mai dificil de purtat fata de cel la exterior?

Acomodarea cu aparatul lingual este la fel ca si cea cu aparatul dentar situat la exteriorul dintilor.

Cum actioneaza ?

Bracketii furnizeaza forta si presiune catre dinti.Dintii se misca catre directia corecta datorita arculi ce are forma ideala a arcadei.

Cat timp voi tine aparatul dentar?

Exista multi factori in functie de care tratamentul ortodontic dureaza mai mult sau mai putin.Dintre ei putem enumera gravitatea anomaliei dentare,varsta pacientului,plasticitatea osoasa.In medie tratamentul ortodontic dureaza intre 18 si 24 luni.

O sa ma doara cat port aparatul dentar?

Cand se fixeaza aparatul dentar pe dinti nu doare.In primele zile dupa ce se fixeaza aparatul dentar exista un discomfort ce se manifesta printr-o tensiune mai mult sau mai putin dureroasa in functie de pragul de sensibilitate al fiecarui pacient.Apoi dupa fiecare control se va mai simti o tensiune 2-3 zile dupa activare dar de o intensitate mai mica in comparatie cu cea resimtita imediat ce aparatul a fost fixat.

 

Ce am voie sa mananc si ce nu?

Aparatul dentar este lipit pe dinti cu un compozit special de bracketi.Aceasta legatura dintre bracketi si dinti poate ceda daca mancam alimente tari ex.covrigi uscati,alune,migdale..Dar adevarul este ca puteti manca aproximativ de toate doar sa le taiati in bucati mai mici.

Exista o limita de varsta pana la care imi pot pune aparat dentar?

Nu exista limita de varsta in purtarea aparatului dentar.Atat cat exista dinti si os sanatos aparatul poate fi pus si dupa 40,50 ani.

Voi putea sa ma spal pe dinti la fel de bine cu aparatul dentar in gura?

Cu siguranta ca da.

Am nevoie de alta periuta pentru a ma spala cand am aparat ortodontic?

In afara periutei de dinti obisnuite medicul ortodont va recomanda si periuta interdentara ce se foloseste in general in zonele de langa bracket si de sub arc si in spatiile dintre dinti acolo unde ele exista.Foarte recomandat si de ortodont dar si de dentist este dusul bucal.

Ne-am mutat in apropiere la noul sediu PREMIUMDENT pe Str Radu Boiangiu nr 22

Tel 0721881299,0212245225